Doorns evangelie
Marcus Opnieuw
In 52 korte hoofdstukken lezen 21 predikanten van Op Goed Gerucht (PKN) het oudste evangelie, dat van Marcus, opnieuw. Elk hoofdstuk in Doorns evangelie bevat twee commentaren: een bondige uitleg en een levenskunstige interpretatie met af en toe een knipoog.
De lange zevende eeuw
Hoe christendom en islam de macht verdeelden
De lange zevende eeuw, beschreven door Wim Jurg. Hoe christendom en islam de macht verdeelden laat zien hoe het christelijke gemenebest rond de Middellandse Zee, ontstaan in de vierde eeuw, uiteenviel tussen 600 en 750. In 600 leek het christendom nog overal onbedreigd en voor altijd de staatsgodsdienst maar in 750 was de zee verdeeld tussen christendom en islam, bijna zoals die tegenwoordig is verdeeld. In het noordwesten van het oude Romeinse rijk begonnen de mensen hun deel van de wereld al voorzichtig ‘Europa’ te noemen.
Geloven tegen beter weten in
In Geloven tegen beter weten in laat Wil van den Bercken zien hoe geloof en twijfel samen kunnen gaan in een christelijke levensovertuiging. Ook gelovigen moeten zich intellectueel kunnen verantwoorden voor hun levensbeschouwing, maar geloof is niet de uitkomst van logische redenering – het is een religieuze invulling van menselijke grondervaringen. Dit boek is een verdediging van het godsgeloof tegen het vermeende beter weten van het atheïsme.
Geef je stem voor de publicatieprijs
De poll is gesloten. De publicatieprijs ging naar ‘Geloven tegen beter weten in van Wil van den Bercken’